11.02.16

Uusi auto netistä – helppoa?

Moni on varmasti kuullut uudesta tavasta ostaa uusi auto, nimittäin suoraan netistä. Tällä hetkellä Suomessa on ainakin yksi toimija, joka myy ja toimittaa autoja suoraan netin kautta. Helppoa, eikö totta? Mutta voikohan silti tulla maksaneeksi liikaa, tai jopa huijatuksi?

Autoa ei käytännössä koskaan kannata ostaa ”sokkona”, vaikka kyseessä olisi täysin uusikin auto. ”Sokkona” tarkoitan tässä nimenomaan sitä, että autoon ei olla etukäteen tutustuttu. Verkossa toimiva autoliike tarjoaa myös uusista autoista koeajoja – siis erikseen valituista esittelyautoista, kuten perinteisetkin autoliikkeet. Periaatteessa homma hoituu tarvittaessa siis ihan samalla tavalla kuin perinteisenkin autoliikkeen kanssa asioidessa.

Haksahdusvaara kyseisessä tavassa ostaa auto piilee kuitenkin palvelukonseptissa, ja sen helppoudessa itsessään. Ostamisen helppoutta ja yksinkertaisuutta arvostava asiakas saattaa juuri näitä asioita ajatellessaan jättää muita tärkeitä pointteja sivuun, tai jopa täysin huomioimatta. Tällaisia ovat mm. hinta, varusteet, ylläpitokulut sekä auton käytettävyyteen, ajettavuuteen ja jopa turvallisuuteen vaikuttavat seikat kaikkinensa. Pelkästään rahassa mitattavat riskit voivat olla huomattavia, autoluokasta riippuen helposti useita tuhansia euroja – kalliissa autoissa enemmänkin.

Jotta epäonnistumisen riskit minimoidaan, en suosittele ostamaan autoa tutustuen siihen ainoastaan netin kautta, ja sitten auton tilaten. Vasta huolellinen fyysinen tutustuminen sekä koeajaminen tuovat asiat faktoineen ja tuntemuksineen oikeasti ilmi. Kun tämä puoli on kunnossa, aloitetaan neuvottelut kaupan solmimiseksi.

Mikäli edellä mainitut seikat tuntuvat työläiltä, jopa ahdistustakin aiheuttavalta epämukavuus-alueelle joutumiselta, kannattaa asialle ehdottomasti laittaa, tai prosessiin mukaan ottaa kokenut autokaupantekijä, joka pitää ostajan puolia huolehtien, että kaikki oleelliset kaupantekoon vaikuttavat seikat tulee huomioiduksi. Näin mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulee tehdyksi autokaupat, joihin on oikeasti tyytyväinen – myös muuhun, kuin pelkkään ostamisen helppouteen!

Onnistuneita autokauppoja!


<< Edellinen sivu